2013. január 19., szombat

A hozzátáplálás kezdete
5 hónapos kortól:
Babakeksz házilag
Azt hiszem, nincs is jobb a babáknak, mint amit anya otthon készit, ellenőrzött, minőségi alapanyagokból, tartósitószer és szinezék mentesen. Saját kiváncsiságomat is kielégitendő, utánajártam, hogyan tudok a pici fiamnak babakekszet sütni. 
Ime:
Hozzávalók:
*2 evőkanál margarin
*2-3 evőkanál cukor
*10 evőkanál kukoricaliszt
*viz
Ezeket összegyurjuk és sütőpapiron megsütjük. 180°-on 10-15 percig. 



Almalé:
Ezt csak a formaság kedvéért irom le, hiszen nem kell mást tennünk, mint lereszeljük az almát és kinyomkodjuk a levét. 
Ami fontos:
Ne adjunk a babának boltból vett dobozos rostosleveket! Csak friss gyümölcsből készitett leveket illetve pépeket adjunk. Illetve a különböző bébiétel gyártók által forgalmazott, kifejezetten babák számára készitett bébiitalokat adhatunk még.

5 hónapos kortól amit kaphat a baba:
   Krumplipüré: Jól megmosott, meghámozott krumpli vizben picike sóval puhára főzünk, majd a főzőlével higitva leturmixoljuk. Ebbe aztán tehetünk egy két karika répát, illetve pici almát. De mindent csak fokozatosan vezessünk be a baba értendjébe. Kaphat még sütőtököt, 1-2 kockát a krumpli"főzelékébe".
Ezt a baba ebédre kapja, 1-1,5dl, eleinte emellett anyatejet is kapjon, majd idővel teljes értékű étkezéssé alakul.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése